Καλά χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ

Σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοι του σχολείου μας είχαν την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουν την εφηβική θεατρική παράσταση «Καλά χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ» της Σοφιάννας Θεοφάνους, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου.

Το έργο βασίστηκε σε πραγματικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφύγων και τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο παιδικού/εφηβικού έργου το 2022. Πρόκειται για τη συνάντηση δύο εφήβων–ενός αγοριού και ενός κοριτσιού–σε μια προσπάθεια να συναντηθούν, με έναν τοίχο ανάμεσά τους να τους εμποδίζει και να τους αναγκάζει να εκμυστηρευθούν τις προσωπικές τους αγωνίες και ανάγκες χωρίς να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Το γεγονός αυτό γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι διαφορετικοί κόσμοι από όπου προέρχονται και να δουν ο ένας τον άλλον με τα μάτια της φαντασίας και της ψυχής τους. Με χιούμορ και γενναιοδωρία ανοίγουν σιγά σιγά τις καρδιές τους και ακουμπούν ο ένας πάνω στον άλλο μιλώντας για αγάπη, φιλία και τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μία προσφορά της ΑΜΚΕ Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου αποκλειστικά στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του τόπου μας.

Ευχαριστούμε!

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΑΜΚΕ Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου, την Αναστασία Καβαλλάρη που είχε τη διοργάνωση του εγχειρήματος καθώς και τους συντελεστές της παράστασης για το σημαντικό αυτό δώρο προς τους μαθητές μας που τους έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και να προβληματιστούν πάνω σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Αφίσα: Γιάννης Σταματόπουλος

Παίζουν: Πανάγος Ιωακείμ, Ζωή Μυλωνά

Παραγωγή Kart Productions

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πληροφορίες: Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Στιγμιότυπα από την παράσταση.

Πες μας τη γνώμη σου!

Scroll to Top